Design a site like this with WordPress.com
Get started

Skippa-kontot lever life och inspirerar

Nu har jag kört Skippakontot i ca två veckor och det känns så bra! Så fort jag står emot ett onösogt spontanköp – typ utekaffe, utelunch, random pryl, godis – så för jag över den summan till mitt skippa-konto. Skippa-kontot är i praktiken ett ISK där jag planerar att en gång i månaden gå in och investera pengarna. Kontot har jag i en annan bank än lönekontot och kontot jag har mina huvudsakliga investeringar i.

Jag vet inte exakt hur mycket jag fört över dit, men jag har skippat flertalet gånger så gissar att det redan är uppe i 200-300 kronor. Pengar jag nästan spenderat på skräp. Känns så skönt att ha styrt upp denna nya metod för sparande, är så extremt nyfiken på hur mycket det kommer finnas på kontot om ett år.

Blev nyfiken på om andra sparar på samma sätt så jag la upp en post i en fb-grupp. Vilken respons! Så många blev inspirerade och tyckte att idén är smart. Andra skrev om sina liknande sätt de sparar på.

Älskar att diskutera i den här fb-gruppen.

Fick mycket inspiration själv från de som kommenterade. Till exempel var det en person som sparar mellanskillnaden då hen köper något på rea. Så om en tröja för 200 kronor är nedsatt 25% till 150 kronor, så skickar man 50 kronor till Skippa-kontot (eller vad man nu kollar det).

En annan sparade undan pengar hen sparat in på att förhandla ner sina avtal, tex el eller försäkring.

En annan person var noga med att alltid skicka minsta lilla summa som skippas, om det så bara är 2 kronor. Det är verkligen många bäckar små.

Fler tipsade om appen Dreams för att spara på det här viset. Har själv inte testat den och vet inte helt hur den funkar… Men helt klart värt att spana in!

Summa summarum var det en uppsjö smarta tankar och idéer. Och framförallt pepp att köra på och maxa sin ekonomi och minska de onödiga köpen. Just det, en idé var extra fin. En person sparar undan skippa-pengar och skänker dem till välgörenhet. Otroligt empatiskt och mycket inspirerande nu inför jul.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: