Hur styr man upp en bra ekonomi

Det är ungefär det som är tanken att ta reda på med Smarta cash. Att få koll på och sen maximera sin ekonomi. I det första avsnittet av podden diskuteras budgetar och varför folk är så dåliga med pengar – det är nämligen helt naturligt, menar Christina Sahlberg. Hon är sparekonom på jämförelsetjänsten Compricer och har förutom sin ekonomutbildning en examen i psykologi.

Att hålla en budget är banne mig inte lätt. Även fast jag och min man har gjort en vid ett par olika tillfällen så tycker jag aldrig riktigt att det går ihop. Det är alltid något som sticker iväg, kan vara nya höstkläder till förskolan, en födelsedag som kräver presenter eller hörlurar som försvunnit och behöver ersättas. Dessutom känns det så allmänt trist.

Men tydligen är det inte onormalt att vara dålig med pengar. Vår hjärna är wirad att överleva och fortplanta oss, inte för att spara och göra beräkningar för framtiden. Det lärde jag mig av just Christina Sahlberg, när hon gästade min podd. Hur man överlistar sig själv? Steg ett är att göra sig medveten om hur man funkar. Och hur funkar man då? Det är Christina bättre på att förklara än jag. Så in och lyssna imorgon på första avsnittet av podden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: