Design a site like this with WordPress.com
Get started

Vem är jag bakom Smarta cash

Tänkte passa på att introducera mig lite närmre. Jag heter Isabella Ahmadi och bor i Stockholm. Jag är utbildad journalist och har jobbat på flera stora nyhetsredaktioner i Sverige, men också frilansat från Mellanöstern. Jag har varit reporter och programledare och mitt senaste journalistjobb var som nyhetsredaktör. Efter 6 år i branschen blev jag sugen på något annat, och bytte bransch till kommunkation/PR – över till the dark side som man säger i journalistsvängen. Men det var inte dark, hittills har det varit väldigt utvecklande att jobba med företagskommunikation.

Bara några månader efter att jag sadlat om föddes min andra dotter och jag gick på föräldraledighet. Helt fantastiskt att få ett till barn ❤ Vår första dotter har sedan tidigare ett sparande i både vanligt sparkonto och i fonder. När vår nya tjej nu kom till världen ville vi såklart ordna upp ett likadant sparande till henne. Jag började uppmana min man att styra upp det – för inte kunde väl jag göra bra fondval till vår dotter. Men vad sjutton, tänkte jag efter ett tag. VARFÖR skulle inte jag kunna göra det minst lika bra? Jag insåg att mitt ekonomiska självförtroende är alldeles för uselt. Jag tänkte på alla andra delar av ekonomin som jag ryggade bort från. Budgetar som var svåra att hålla. Sparande som såg olika ut månad till månad. Någon gammal fond som låg och skräpade, en vilja att börja investera men rädsla att förlora allt. Och pensionen, ah. Pensionen som jag aldrig sett över och bara fick en klump i magen av. Allt jag hade sopat under mattan ville jag nu dra fram i dagsljus. Där och då såddes fröet.

Jag med min yngsta dotter i början av sommaren.

Eftersom jag har en kreativ ådra och svårt att sitta still i kombination med en bebis som sover bra (vilket måste tilläggas!! Är inte helt lätt att göra annat än att ta hand om barn på sin föräldraledighet) började idén om en podd ta form. Poddar är nämligen föräldralediga mammor och pappors bästa vän när man krigar ut på promenader i ur och skur. Jag gillade mycket jag hörde, men tyckte att jag saknade en riktigt vardagsnära ekonomipodd, som både pratade aktier och sparande men också om pengar och relationer, veckopeng och barnperspektivet samt karriär och hur man löneförhandlar. Lite mer av det där som man bryr sig om, men med ekonomiglasögonen på.

Jag började snacka om idén med familj och vänner och alla tyckte att det lät toppen. Många kompisar kände samma som jag, att de ville fixa en bättre ekonomisk situation för sig själva. Jag började skissa på ett upplägg och researcha gäster. Vid det laget hade hade det gått så långt att det kändes konstigt att inte förverkliga planerna. Så jag började höra av mig till intressanta potentiella gäster och de nappade! Vansinnigt kul och så var jag igång på riktigt.

Oavsett vad som händer nu är jag så himla glad att jag gjorde det, jag genomförde min idé och det är en riktigt skön känsla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: