Design a site like this with WordPress.com
Get started

Så ska jag investera skippa-pengarna

Vad kul att se att så många gillar idén med Skippakonto! Läs mitt förra inlägg om du missat vad det är. Vore superroligt om vi var fler som körde på det tillsammans. Då kan vi peppa och följa varandras sparande och livsstilsförändring.

Jag funderar lite på hur jag ska investera mina skippa-pengar. Jag gissar att det kommer bli några hundralappar i månaden. Fonder brukar ofta ha ett minimum man ska investera per gång, typ 200 kr. Så jag kanske inte ska välja för många fonder. Jag tänker att jag börjar med en fond, och så kan jag utöka antalet om det visar sig att Skippa-kontot är rätt saftigt varje månad.

Om jag bara kan välja en fond, så väljer jag nog en billig global indexfond att starta med. Avgiften ska vara låg och riskspridningen bred. Det finns ju massor sådana indexfonder där ute. I min vanliga portfölj har jag två globala indexfonder: Swedbank robur access global och avanza auto. Har också hört att många gillar Länsförsäkringars globalfond. Men ska göra lite research och återkommer om vad jag väljer. Jag kanske till och med passar på att göra en lista över globala indexfonder?

I alla fall, så himla härligt med den positiva responsen på Skippakontot. Tack för det!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: