Design a site like this with WordPress.com
Get started

Jag introducerar: Skippa-kontot

Jag vill verkligen komma till rätta med alla onödiga utgifter i mitt liv. Även fast jag är smärtsamt medveten om att småutgifter är min akilleshäl, så skärper jag mig inte. Det är så lätt att oplanerade saker slinker ner i varukorgen, både online och i butik. Eller att jag köper med hämtmat eller tar en take away-kaffe på barnvagnspromenaden. Jag blir galen på att jag inte slutar med detta meningslösa shoppande och därför tar jag nu ett ordentligt krafttag.

Inget mer slöseri nu!

För att bevisa för mig själv att “många bäckar små” faktiskt betyder något så har jag startat ett Skippa-konto. Vad är det? Det är ett investeringssparkonto där jag investerar de pengar som kommer från att jag avstår en köpcraving. Till exempel: jag går ut på promenad och blir sugen på en kaffe, det dyker upp ett kafé med skylten Take away-dryck 25 kronor. I vanliga fall hade jag kanske slunkit in och tagit en brygg, men inte nu. När jag nu skippar kaffet, så tar jag istället den summan kaffet hade kostat och för över till mitt Skippa-konto. Varje månad ska jag sen gå in och placera pengarna i fonder.

Min första överföring blir 40 kronor för julkulor som nästan följde med mig hem. Varför skulle jag ens köpa kulor när jag har en hel låda i källaren? För att det var bra pris, resonerade jag när jag plockade upp förpackningen med den knallröda prislappen. Men sen tänkte jag: jag skippar dem, det är ju faktiskt helt onödigt. Så nu har jag fört över mina första slantar till Skippa-kontot.

Det kanske finns någon där ute som har en liknande strategi. Hur gör ni i så fall? Jag ser väldigt mycket framemot att se hur kontot utvecklat sig på en månad, ett halvår och ett år.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: