Design a site like this with WordPress.com
Get started

Glad första advent!

Tänk att julen närmar sig så snabbt. Idag föll snö i Stockholm, så himla fint att se. Julen är ju underbar med familj och vänner. Men också dyr. Det är mat, julklappar, dekorationer och kanske nya finkläder. Det blir ett stort hål i plånboken i år för mig, speciellt då jag är föräldraledig och extra utgifter märks tydligare än vanligt.

Det finns sätt att få ner kostnaderna. När det gäller julklappar behöver man kanske inte köpa så många. Och att köpa till barnen räcker kanske? Vuxna behöver väl inte ge till varandra? Jag vet i och för sig att många familjer brukar köra julklappsspel. Att alla tar med en generisk klapp och så spelar man om vem som får vad. Kul grej, man får nåt litet och man har också roligt tillsammans.

Hyacinter doftar ju vansinnigt gott?!

Om man nu ska ge klappar så tycker jag att det är smart med önskelistor. Verkar som att en del har lite svårt att säga vad de vill ha? Men det är ju utmärkt med listor, så att man inte köper onödiga saker. Vissa har ju svårt att be om kvitto, och så blir grejerna bara liggande. Julklappen blir då ett väldigt onödigt köp. Trist för alla.

En aktie kanske är en bra julklapp annars? En i något spelbolag som Paradox, Stillfront eller Nintendo till den spelgalna tonåringen. Eller en i Storytel eller Amazon för läslusen. Finns många fina aktier som barn har en relation till. Och det blir ju en ännu finare gåva i framtiden när pengarna (förhoppningsvis) växt till sig.

Glad första advent!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: