Design a site like this with WordPress.com
Get started

Bygga från grunden med bra kunskap

En av pelarna som Smarta cash står på är att alla ska förstå. Jag vill skapa en inkluderande podd där det inte krävs en massa förkunskaper. Det ska inte vara nördigt, utan öppet, nyfiket och för alla. Jag börjar med the basics. Sen kan vi tillsammans gå vidare och grotta ner oss i detaljer och fördjupningar. Men jag vill ge alla en chans att förstå på riktigt. Så att man känner att yes – nu klickade det, detta kan jag till och med återberätta.

Jag har märkt att det finns ett stort behov av grundläggande kunskap. Avsnittet Crash course i aktier och fonder med Johanna Kull är superpopulärt. Så himla roligt! Det ger mig också en fingervisning om vad kommande avsnitt kan handla om.

Bild från när jag intervjuade Johanna Kull, sparekonom och hållbarhetsansvarig på Avanza.

Och det är verkligen så viktigt med grunder. Vi måste bygga en stark foundation att stå på för att känna oss trygga i våra val. Speciellt när det gäller ekonomi, som ju är en central del när det kommer till livets förutsättningar. Ingen vill förlora, men om vi inte satsar är det svårt att vinna.

Jag läser undersökningar som visar på att många har dåligt ekonomiskt självförtroende. Att folk inte vet vad en indexfond är. Det är synd. Kunskap är verkligen makt. Så nu tar vi den. Låt oss läsa på om ekonomi, prata mer pengar och testa oss fram.

Smarta cash håller din hand 💚

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: