Design a site like this with WordPress.com
Get started

Black friday-veckan är här

Och risken är att man köper på sig en hel del oplanerade prylar. Reor och nedsatta priser kan ju göra folk helt galna. Man mår så bra av att göra ett kap. Men nöjdheten kan snart förvandlas till en baksmälla när man inser att man shoppat ett onödiga produkter för en stor summa när man väl slår ihop alla shopping.

Så hur undviker man då detta? Min taktik är att inte köpa något som jag inte ville ha innan rean. Om jag aldrig tänkt på att köpa en blå tröja, ett par nya solglajjor eller en bakmaskin, varför skulle jag nu plötsligt införskaffa det? Så. Därför köper jag bara sånt som redan står på inköpslistan. Julklappar kan vara smart att köpa på nedsatt pris. Men då är det bra att kolla returvillkoren ifall det blir aktuellt att skicka tillbaka.

Blir mest shopping till barnen för min del.

Något jag personligen tycker om att köpa när det är kampanjer, med minst 20-25 procent avdrag på priset, är förbrukningsvaror för barn. Tex vantar. Hur många par går inte åt på en höst och vinter egentligen? Lägger säkert ner många onödiga hundra på vantar som bara försvinner, trots att de namnats. Andra produkter i den kategorin är underkläder och strumpor.

I år blir det såklart lite annorlunda i och med corona. Jag vet inte när jag senast var i en galleria eller på en shoppinggatan, och så är det väl för många. Då utsätts man inte för lika mycket intryck och lockrop i sin vardagsmiljö. Samtidigt är butikerna duktiga på att basunera ut sina priser online. Och har de nån gång lyckats lägga vantarna på ens telefonnummer så messar de för fullt. Jag har redan fått fyra sms, och jag visste inte ens att alla de butikerna hade mitt nummer.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: