Design a site like this with WordPress.com
Get started

Onödiga köp som ligger och dammar

Hur många räcker upp en hand om jag frågar om du har plagg i din garderob som du aldrig använt? Mer än en gång då? Det sorgliga svaret är ja för mig, på båda frågorna. Och det har hänt fler än en gång att jag köpt kläder som jag den knappt använt.

Allra oftast har detta skett på en rea. Jag har lastat på kläder på armen som jag tyckt varit snygga och prisvärda. Ställt mig och provrummet och tänkt att det funkar, kul med en lite ny stil på jobbet eller liknande. Och sen när jag kommit hem så har kläderna bara inte känts jag. Det har varit nåt som skavt, inte bokstavligen men stilmässigt. Och då har jag knappt ens en stil 🙂

Den här tjocktröjan hade stor potential att hamna i disslådan. Köpte den när butiken hade 25% på ett helt köp och trots att jag sällan använder polo, tänkte jag att det kunde vara värt. För en gångs skull var det faktiskt det!

Lärdomen är att bara köpa det jag verkligen älskar. För jag har ju kläder jag älskar – och finns dem så kommer jag inte använda de som bara är okej. Flera plagg av den här bortglömda, dissade typen hänger i min garderob fortfarande. Jag har väl nån sorts hopp om att jag en dag kommer bära dem trots allt. För de är ju jättefina, logiskt sett. Men i verkligheten vet jag nog innerst inne att de till slut hamnar i skänka bort-kassen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: