Handelsbanken tar ut avgift för stående överföring

Upptäckte en helt vansinnig sak. Min bank där jag har lönekonto, Handelsbanken, tar ut en avgift för att utföra stående överföringar. Det kostar mig 15 kronor per överföring per månad till en annan bank. Det kanske låter lite. Men jag för dels över till mitt ISK, dels till barnens ISK och även till mitt och makens gemensamma hushållskonto i Icabanken. Det blir fyra överföringar i månaden à 15 kr = 60 kronor i månaden. 60 kronor i månaden gånger 12 = 720 om året. Om man sen tänker på hur mycket pengarna hade kunnat öka i värde när jag investerar dem handlar det om tusentals kronor jag och mina barn förlorar på sikt.

Värt att nämna att det i alla andra stora banker är gratis att ha stående överföringar (förutom Swedbank där det kostar tio kronor om man inte har deras betaltjänst. Se screenshots från Konsumenternas.se som jämför bankernas villkor och avgifter.

Bara Handelsbanken tar ut en avgift för alla som vill ha en stående överföring till annan bank.

Det här är alltså en straffavgift för alla oss som vill planera och lägga upp en smidig privatekonomi. Tycker det är mycket beklagligt att en bank motarbetar spararna genom dessa avgifter, som uppenbarligen ingen annan bank anser sig behövas. Skärpning Handelsbanken! Låt era kunder få möjlighet att planera sitt ekonomiska upplägg som de vill, utan straffavgift. Annars kommer ni förlora oss.

Själv har jag redan börjat kolla på andra banker att ha mitt lönekonto i. Vad har ni och är ni nöjda?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: